Top

Diemse Toren Classic

Diemse Toren Classic

Op zondag 2 juni zal Didam weer bruisen van historische pracht en praal, want de Diemse Toren Classic staat op het punt om wederom zijn jaarlijkse entree te maken. Een waar paradijs voor liefhebbers van oldtimers, youngtimers en vintage auto’s, deze beleving biedt een route door de regio doordrenkt met nostalgie net zoals de auto´s.

 

Dit jaar zullen zo’n 85 oldtimers zich verzamelen bij Tatelaar in Didam, klaar om een betoverende rit van ongeveer 100 kilometer te rijden. Een bolletje-pijltje navigatiesysteem zal hen begeleiden door het betoverende landschap, met een prachtige tussenstop in de buurt van Oosterbeek voor een heerlijke lunch. De zoektocht naar de perfecte rustplaats is voor de organisatie altijd een uitdaging, maar dit jaar hebben ze een bijzondere plek gevonden die niet alleen rust biedt, maar ook een magische achtergrond voor mooie foto’s.

 

En terwijl de deelnemers zich onderdompelen in deze onvergetelijke rit, zijn er ook kansen om prijzen te winnen. Of het nu gaat om het oplossen van raadsels onderweg of kans maken op de prijs van de origineelste auto met het mooiste verhaal, er zijn beloningen te behalen die de moeite waard zijn. Deze prijzen zullen aan het einde van de rit bekend gemaakt worden. Vorig jaar werd de Originaliteitsprijs gewonnen door een verhaal over een Opel Kadett, bereden door een trotse 87-jarige eigenaar die zijn passie deelt met zijn kleinzoon.

Maar de Diemse Toren Classic is niet alleen een rit voor prachtige auto’s; Voor degenen die liever niet deel willen nemen aan de rit, maar toch willen komen kijken naar de oldtimers, is er een welkom in het hart van Didam, waar Didam Op Stelten plaatsvindt. Hier kunnen eigenaren hun bolides bewonderen, genieten van een verfrissend ijsje en praten met enthousiaste toeschouwers die zich zullen verheugen in de herinneringen die deze auto’s oproepen.

 

Dus, of je nu een trotse eigenaar bent van een vintage auto, een youngtimer koestert, of gewoon een liefde koestert voor nostalgische schoonheid, de Diemse Toren Classic 2024 verwelkomt je met open armen. Voor een onvergetelijke dag vol prachtige auto´s en een prachtige rit door de regio.

Voor meer informatie en aanmeldingen, bezoek de website van Diemse Toren Classic.